Voluit Leven Moeders met baby’s en jonge kinderen

Groepsbehandeling: Voluit Leven voor vrouwen met baby’s en jonge kinderen

Het moederschap wordt steeds meer gezien als een prestatie, iets wat we moeten kunnen en wat goed moet gaan. Je piekert je suf omdat jouw kind nog niet doorslaapt. Je bent somber en moe terwijl de omgeving juist zegt dat je moet genieten. Bent angstig en onzeker, zo erg dat je maar liever thuis blijft.

Psychologen die aangesloten zijn bij Psyche en Zwangerschap hebben voor deze doelgroep speciaal een behandeling ontwikkeld gebaseerd op Voluit Leven, een combinatie van Act en Mindfullness.

Het doel van deze behandeling is dat je je psychische veerkracht en weerbaarheid vergroot. Daarmee verminderen de psychische klachten.

Voor wie
Moeders met baby’s en jonge kinderen met lichte tot matige angst- of stemmingsstoornissen.

Behandelaar
De behandeling wordt gegeven door twee GZ-psychologen aangesloten bij Psyche en Zwangerschap.

Praktische informatie
Start: Naar verwachting in het najaar 2024
8 bijeenkomsten van 9.30 – 11.30 uur
Eén terugkomsessie na zes weken
Aantal deelnemers: 8 tot 10 personen
Locatie: Amsterdam

Vergoeding
Vergoeding in de GB GGZ wanneer er sprake is van een DSM-V stoornis en met goedkeuring, verwijzing, van de huisarts of gynaecoloog

Nodig
Deelnemers dienen het boek Voluit Leven van Leven van E. Bohlmeier en M. Hulsberg (Boom uitgeverij) voor deelname van de behandeling aan te schaffen.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Vermeld bij de toelichting dat u zich wilt aanmelden voor de Voluit Leven Jonge Moeders groep.

Na aanmelding vindt er eerst een intake gesprek plaats met één van de behandelaars.