Sascha van Ede

Sascha van Ede is 53 jaar en is sinds 2005 werkzaam als GZ-Psycholoog. Ze heeft op verschillende werkplekken ervaring opgedaan in de (basis) GGZ. De afgelopen jaren heeft zij bij het Ouder Kind Team veel gewerkt met ouders van jonge kinderen.

In de behandelingen is er aandacht voor de verschillende –en veranderende rollen van partners en (aanstaande) ouders bij de komst van hun kind. En de verwachtingen, emoties en cognities die daarmee gepaard kunnen gaan.  Sascha vindt het belangrijk om goed naar het verhaal van de cliënt te luisteren en vervolgens samen een keuze te maken waar de behandeling zich op zal gaan richten. Ook de partner kan hierbij betrokken worden.

In de behandeling maakt Sascha gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, Acceptance and Commitment Therapie en Schematherapie. Daarnaast onderzoekt zij samen met de cliënt welke factoren voor die persoon nog meer werkzaam kunnen zijn om mentaal welbevinden te bevorderen (zoals bijvoorbeeld de natuur opzoeken, muziek, bewegen, ontspannende activiteiten etc).

Sascha heeft tevens ervaring met het behandelen van enkelvoudig trauma van ouders en jonge kinderen samen, bijvoorbeeld als ouders en kind klachten ervaren na een traumatische bevalling of medische ingreep. Bij deze behandelingen kan EMDR- storytelling ingezet worden.

Behandeldag voor Psyche en Zwangerschap:
Vrijdag

Sascha heeft een contact met Achmea (waaronder Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland).

Cornelis Anthoniszstraat 28hs
1071 VV  Amsterdam
06 2738 5168
sacha@psychezwangerschap.nl