‘Houd me vast’ voor stellen in een fertiliteitstraject

Naar schatting is 10-15 % van de stellen is na een jaar nog niet zwanger. Veel stellen starten dan met een fertiliteitstraject zonder te weten wanneer ze daar weer uitkomen.

Een fertiliteitstraject doe je niet zomaar. Het kost tijd, is invasief en de uitkomst is ongewis. Niet vreemd dat dat dan ook invloed heeft op de relatie.

We weten uit onderzoek dat hoe langer het traject duurt hoe meer het psychisch belastend is. Tegelijkertijd weten we ook dat een ieder anders omgaat met lastige situaties.

Bestaande training uitgebreid
Om hier aandacht aan te besteden en om als stel beter om te kunnen gaan met jezelf, elkaar en dit traject hebben wij een bestaande training (Houd me vast) uitgebreid en toegeschreven naar deze doelgroep.

Voor wie:
Voor stellen die in een fertiliteitstraject zitten en voor wie het traject als psychisch belastend wordt ervaren en voor diegenen die elkaar hierin dreigen kwijt te raken.

Trainers:
Dr. Nadine Voute: Gz-psycholoog, EFT relatietherapeut, groepstherapeut i.o. Nadine werkte de afgelopen 15 jaren met stellen en geeft groepstherapie.

Merith Cohen de Lara: Gz-psycholoog en basis EFT relatietherapeut. Merith is eigenaar van Psyche en Zwangerschap en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Ze heeft ervaring in het behandelen van stellen in fertiliteitstrajecten en geeft regelmatig een behandelgroep voor vrouwen in fertiliteitstrajecten.

Praktische informatie:
De training bestaat uit één kennismakingsgesprek, 8 groepsbijeenkomsten en nog één nagesprek met beide trainers. De groep bestaat uit maximaal 6 stellen.

De bijeenkomst bestaat uit uitleg van theorie, oefeningen die je met elkaar als stel doet en nabesprekingen in de groep waarbij iedereen zelf bepaalt wat die met de groep wil delen.

Bij de training is er een boek en een werkboek dat aangevuld wordt met informatie en oefeningen die specifiek zijn voor het traject waarin de deelnemers zitten.

Tijd
maandag 16:30 – 18:30

Data
14 oktober, 21 oktober, 4 november, 25 november, 2 december, 16 december, 6 januari, 20 januari

Locatie
OLVG centrum spuistraat 239 Amsterdam

Kosten
Als er sprake is van een DSM diagnose en een verwijzing van de huisarts/medisch specialist wordt de behandeling van die persoon (gedeeltelijk) vergoed.
Indien er geen vergoeding is van de verzekeraar, zijn de kosten 500 euro pp.

Aanschaffen
‘Houd me vast’ van dr. Sue Johnson

Aanmelden
merith@psychezwangerschap.nl of
nadineve@gmail.com