Corona

De gevolgen van het coronavirus hebben grote consequenties voor de reguliere zorg voor de zwangere vrouw en de kraamvrouw. Niet alleen de zorg is sterk versoberd, maar ook de sociale impact is groot voor deze groep vrouwen.

Interactie met andere zwangere vrouwen vindt alleen nog maar online plaats. De zwangerschapsgymnastiek doe je nu vanuit je huiskamer en een babyshower gaat via Zoom of Houseparty.

Het is heel begrijpelijk dat je veel vragen hebt over corona en wat dat betekent voor je zwangerschap of je pasgeboren baby. Tegelijkertijd kunnen we ons voorstellen dat je je nu extra zorgen maakt of angstig bent.

De samenwerkende professionals in de geboortezorg in Amsterdam bieden verschillende mogelijkheden om je vragen te beantwoorden en om zo de spanning en onzekerheid te verminderen. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden als je zit met veel vragen over corona en je zwangerschap:

Op de website kennisnetgeboortezorg.nl vind je heel veel  informatie en antwoorden op veel gestelde vragen

Vrouwen die tussen 8-12 weken zwanger zijn, kunnen zich aanmelden voor het programma Gezond en Fit Zwanger. De Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra biedt verschillende (momenteel online) bijeenkomsten op verschillende momenten in je zwangerschap. Je kan er ook een zwangerschapscursus online volgen. Deze bijeenkomsten gaan niet (alleen) over corona maar er worden wel vragen over beantwoord.

Voor vrouwen die zich veel zorgen maken, angstig zijn en/of piekeren is er nu een apart initiatief gestart, namelijk online communities. Op de pagina communities vind je alle informatie over dit initiatief en hoe je je kan aanmelden.