Voluit Leven Fertiliteit

Groepsbehandeling: Voluit Leven voor vrouwen en mannen in een fertiliteitstraject

Een fertiliteitstraject is in essentie oncontroleerbaar, onvoorspelbaar en oneerlijk. Je moet van alles en er is geen garantie dat het lukt. Dat is zo niet hoe we tegenwoordig gewend zijn om te leven en om te gaan met problemen.

Deze behandeling is gericht op het verdragen van en omgaan met een fertiliteitstraject. De behandeling is gebaseerd op Voluit Leven, een behandelcombinatie van Acceptance and Commitment therapie en mindfullness, aangevuld met kennis en oefeningen specifiek over en voor vrouwen in een fertiliteitstraject.

Vorm
De behandeling bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten waarin per week een hoofdstuk uit het boek Voluit Leven wordt doorgenomen. Twee maanden na afloop van de reeks is er nog een terugkomsessie. Voor de eerste bijeenkomst vindt er een individueel kennismakingsgesprek plaats.

Behandelaar
Merith Cohen de Lara en Rosanna Kinkel, allebei GZ-psycholoog. In de afgelopen jaren hebben zij veel ervaring opgedaan in het behandelen van vrouwen in een fertiliteitstraject. Tevens heeft Merith een werkboek geschreven voor stellen die in een fertiliteitstraject zitten.

Praktische informatie
Start: Datum volgende behandeling nog niet bekend
8 bijeenkomsten, een terugkomsessie na twee maanden
Aantal deelnemers: 5 tot 8 personen
Locatie: Huize Lydia, Roelof Hartplein 2A, 1071 TT Amsterdam

Vergoeding
Wanneer er sprake is van een DSM V aandoening en een verwijsbrief van de huisarts aanwezig is, valt de behandeling binnen de vergoede zorg en wordt het betaald door de zorgverzekeraar. Voor sommige verzekeringen is de vergoeding afhankelijk van de polis, restitutie of natura, omdat de therapeut niet met alle verzekeraars een contract heeft.

Nodig
Deelnemers dienen het boek Voluit Leven van Leven van E. Bohlmeier en M. Hulsberg (Boom uitgeverij) voor deelname van behandeling aan te schaffen.

Aanmelden
Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Vermeld bij de toelichting dat u zich wilt aanmelden voor de Voluit Leven Fertiliteit groep.

Na aanmelding vindt er eerst een intake gesprek plaats.