Nascholing GZ Psychologen i.s.m. IMH Nederland (3 dagen)

Merith Cohen de Lara geeft in samenwerking met IMH Nederland een driedaagse cursus over het kennis opdoen van en behandelen van vrouwen tijdens zwangerschap, postpartum en tijdens fertiliteitstrajecten. 

In deze cursus krijg je de eerste twee dagen informatie over de medische complicaties tijdens de zwangerschap en de psychische implicaties die dit mogelijk heeft. Je leert over specifieke fenomenen, bijvoorbeeld het afbreken van zwangerschap en rouw, de impact van fertiliteitstrajecten. En je leert diagnostiek plus en behandeltechnieken die je kan gebruiken in de behandeling van deze doelgroep.

De derde dag maak je kennis met de uitgangspunten van Infant Mental Health en hoe je die kan gebruiken om zwangeren te begeleiden in hun proces richting het ouderschap. Je leert over de psychologische aspecten m.b.t. de transitie naar het ouderschap en het belang van (signaleren op) de ouder-kind relatie.  

De eerste twee dagen zijn onderverdeeld in vier onderdelen:

  • Zwangerschap
  • Bevalling en Postpartum
  • De veranderende partnerrelatie
  • Fertiliteitstrajecten

De derde dag is onderverdeeld in de onderdelen:

  • Uitgangspunten Infant Mental Health
  • Transitie ouderschap
  • Het belang van een goede ouder-kind relatie
  • Interventieplan met aandacht voor de ouder-kind relatie

Docent
De cursus wordt gegeven door Merith Cohen de Lara (Psyche en Zwangerschap) en Zillah Holtkamp (IMH Nederland).

Merith Cohen de Lara is GZ-psycholoog en werkzaam in haar eigen praktijk. Tevens is zij eigenaar van Psyche en Zwangerschap B.V., een kennis- en verwijscentrum voor vrijgevestigde GZ-psychologen. Zij heeft ruim 10 jaar ervaring in het behandelen van zwangere, pas bevallen vrouwen en vrouwen in fertiliteitsklinieken. Naast behandeling geeft Merith nascholingscursussen aan verloskundigen en aan GZ-psychologen. Merith is ook bestuurslid van het LKPZ.

Zillah Holtkamp is GZ-psycholoog & Infant Mental Health-specialist DAIMH. Zij is tevens eigenaar van het platform IMH Nederland. Het platform zet zich in op betere ketensamenwerking binnen de geboorte- en jonge kindzorg. Daarnaast werkt Zillah als behandelaar, docent en supervisor binnen de geboortezorg, voorschool en jeugdzorg.  

Voor wie   GZ-psychologen

Data
Vrijdag 29 januari 2021 – Merith Cohen de Lara
Zaterdag 30 januari 2021 – Merith Cohen de Lara
Vrijdag 12 februari 2021 – Zillah Holtkamp

Tijd           van 9.00 uur tot 17.00 uur

Plaats      SBR Delden, Langestraat 79, 7491 AB Delden (Overijssel)
Aantal      12 – 16 deelnemers
Kosten     € 750,- exclusief BTW, inclusief lunch en cursusmateriaal