Thriving Mothers

Online groepsbehandeling: Thriving Mothers voor moeders met baby’s en jonge kinderen.

De Thriving Mothers groepsbehandeling is voor jou als je graag meer wilt genieten van de kleine momenten in het leven, meer volgens je waarden wilt leven, veel meer plezier wilt ervaren op dagelijkse basis en als jezelf met meer liefde en compassie tegemoet wilt treden. Je wilt meer psychische veerkracht en weerbaarheid ervaren.

Veel moeders hebben last van piekergedachten, angsten, somberheid, vermoeidheid en eenzaamheid. Misschien herken je je hier wel in?

Vaak voelen we ons alleen in deze gedachten en gevoelens en lijkt de rest van de wereld er geen last van te hebben. Door elkaar wekelijks als groep te ontmoeten ontdek je dat je zeker niet de enige bent en kun je elkaar helpen en ondersteunen en daarin ook leren om jezelf te ondersteunen.

“It takes a village to raise a child” wordt er gezegd. En ondertussen doen we alles vaak alleen als moeder, terwijl we allemaal voelen dat we support nodig hebben en hoe fijn het is om support te mogen ontvangen.

Zeker in de huidige tijd zijn er zoveel moeders die worstelen en die connectie met anderen missen. We gaan vaardigheden leren waar je je leven lang profijt van hebt en we gaan connecten met andere vrouwen omdat het zo fijn is om als groep vrouwen bij elkaar te komen, elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren, naast dat het in het begin ook wel wat spannend voor je kan zijn.

De behandeling is gebaseerd op het boek Voluit Leven, waarvan mindfulness en acceptance and commitment therapy onderdeel zijn. We leren hoe we met onze gevoelens en gedachten op een ondersteunende manier kunnen omgaan en hoe we ons kunnen committeren aan het leven volgens onze waarden.

We zullen mindfulness oefenen en liefdevolle vriendelijkheid naar onszelf door middel van zelfcompassie oefeningen, die passen bij het leven als moeder.

En we zullen ontdekken hoe we beter voor onszelf kunnen zorgen.

Voor wie
Moeders met baby’s en jonge kinderen met lichte tot matige angst- of stemmingsstoornissen.

Behandelaar
De behandeling wordt gegeven door Carine Godri, GZ-psycholoog en Mindfulnesstrainer.

Praktische informatie
Start: maandag 22 april 2024

12 online groepsbijeenkomsten op maandagavond van 20:00 – 21:30 uur
11 videolessen
11 mindfulness meditaties
11 zelfcompassie meditaties
2 individuele sessies van 60 minuten: intakesessie en eindevaluatie 

De individuele sessies kunnen zowel online als in de praktijk plaatsvinden.

Aantal deelnemers: Maximaal 10 personen

Locatie
Online en voor de individuele sessies online of in de praktijk in Den Haag

Vergoeding
Vergoeding in de GB GGZ wanneer er sprake is van een DSM-V stoornis en met goedkeuring, verwijzing, van de huisarts of gynaecoloog.

Zelf betalen kan ook.

Carine Godri heeft geen contracten met verzekeraars. Voor meer informatie hierover kun je kijken op: https://psychezwangerschap.nl/clienten/tarieven-en-verzekeraars/